Ambalajlı Su Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ambalajlı Su Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Su, canlıların yaşamı için kritik bir öneme sahiptir. Çeşitli amaçlar için kullanılan su, içme suyu olarak farklı kaynaklar şeklinde tercih edilebilir. Bunlar; arıtılmış sular, ambalajlı sular ya da artezyen su kaynakları olarak sıralanabilir. Sağlık bakımından rutin bir şekilde tüketilmesi gereken su, ambalajlı sular sınıfında epey tercih edilir.

Ambalajlı sulara örnek olarak, polikarbon su, cam şişe su ya da damacana su verilebilir. İçeriğinde insan sağlığı için faydalı mineraller barındıran ambalajlı su, maksimum düzeyde hijyenik şartlarda tüketime sunulur. İnsan sağlığı için su tüketimine dikkat etmenin yanı sıra sağlıklı ve güvenilir su tüketmek önemlidir. Ambalajlı su tüketiminde dikkat edilmesi gereken bazı azami konular bulunur. Bu konular tükettiğiniz suyun sağlıklı ve güvenli olup olmadığını belirler.

Ambalajlı Su Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sağlık Bakanlığı’nın izin verdiği pH değeri aralığı 4.5 ile 9.5 arasındadır. Günümüzde yüksek pH değerine sahip suların yararları ile ilgili birçok çalışma bulunsa da önerilen pH aralığı 6.5 ile 8.5’tir. Günlük kalsiyum gereksinimini karşılamak için kalsiyum bakımından zengin suların tercih edilmesi muhtemeldir. Bunun yanı sıra günlük magnezyum ihtiyacının karşılanması için magnezyum açısından zengin suların tercih edilmesi gerekir. Ancak böbrek rahatsızlığı yaşayan kişilerin böbreklerini yormaması için mineral oranı düşük ambalajlı suları tercih etmesi gerekir.

Ambalajlı su ihtiyacı halinde öncelikle dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Bu detaylar aşağıda verilmiştir.

  • Su markasının Sağlık Bakanlığınca üretim izni almış olması, suyun etiketinde ruhsat numarasının ve tarihinin net bir şekilde yer alması gerekir.
  • Hem şişe hem de kapakta suyun adının ve cinsinin yazılı olduğu emniyet bandının yer alması gerekir. Buna hologram denir.
  • Kapakların üzerinde suyun ismi yazılı olmalıdır.
  • Ambalajlı su şişesi üzerindeki etikette suyun isminin, su kaynağının yerinin net bir şekilde belirtilmesi gerekir.
  • Suyun logosunun şişe üzerinde kabartılmış bir halde bulunması gerekir.
  • Kapağın üzerine üretim tarihi, son tüketim tarihi, parti ve seri numaraları yazılmalıdır.
  • Etikette suyun analiz sonuçlarının eksiksiz bir şekilde yazılması gerekir.
  • Su renginin berrak olması gerekir.
  • Ambalajlı su şişesi kapağından su veya hava sızmaması gerekir.

https://www.marsu.com.tr/

Paylaş :