Musluk Suyu Zararlı mı, Kaynatılmış Su İçilir mi?

Musluk Suyu Zararlı mı - Kaynatılmış Su İçilir mi

Su, kaynaktan doğal bir şekilde çıkıp evimizdeki musluğa ulaşıncaya kadar farklı işlemlerden geçer. Suyun çeşmeye gelen süreç içerisinde derelerden geçmesi, yüzeyden geçiyor olması, yüzeyden bulaşabilecek mikroplara, virüslere, parazit ve kalıntılara maruz kalmasına neden olacaktır. Bunların yanı sıra suya bulaşan ağır metaller suyun doğallığını ve temizliğini bozar. Bu şekilde barajlara taşınan sular, bildiğimiz klorlama işleminden geçip filtreleme alanına alır ve dezenfekte edilir. Bu işlem sonrasında temizlenmiş olan su borular aracılığı ile musluğumuza gönderilir. Bu dezenfekte işlemleri sırasında kullanılan klorun da insan sağlığına olumsuz etki ettiği yönünde bilgilerinde olduğunu biliyoruz.

Suyun taşınmasını sağlayan bu borular, binaların içinden depolara ya da evlere kadar ulaştırılır. Binanın eski ve borularında paslanmış olma ihtimalini düşündüğümüzde klorlanıp temiz olduğunu düşündüğümüz su aslında başlangıç noktasına geri dönmüş demektir. Tüm işlemler suyun temizlenmesi adına olsa da klorun etkisiyle de suyun tadında bir değişim söz konusu olmuştur. Bazı insanlar bu sürecin farkında olduklarından dolayı suyu doğrudan içmek yerine kaynatıp içmeyi tercih etmiştir.

Peki, gerçekten de kaynamış su temiz olur mu?

Kaynatılmış Su Sağlıklı Mıdır?

Musluktan almış olduğunuz suyun içerisinde bulunan zararlı maddelerin yok edilmesi için suyun 20 dakika boyunca kaynaması gerekir. Ancak içilecek olan her su da bunu yapmak pratik bir durum olmayacağından dolayı birkaç deneme sonrasında artık bu mümkün olmaktan çıkar. Hatta suyun kaynatılmış olması demek içerisinde bulunan kalsiyum, magnezyum ve karbonat kireç haline dönüşerek çöker. Bu işlem sırasında sudaki mineralde ortadan kalkmış olacaktır. Uzmanların araştırmalarına göre kaynatma işlemi sırasında sudaki ağır metaller ve klor ortadan kalkmaz. Doğal olarak bu da sağlıklı bir çözüm olmayacağı anlamına gelir.

Kaynatma işlemi sırasında suyun içerisindeki partikül yoğunluğu değişmez, fakat suyun tadında da farklılaşma yani acıma dediğimiz durum meydana gelir. Su kokar ve kireç oluşur.

İyi ve kaliteli bir su içilmek isteniyorsa musluk suyu ve kaynamış sudan uzak durulması gerekir.

Doğal ve sağlıklı su için bize https://www.marsu.com.tr adresimizden ve 0 (850) 255 99 99 numaralı sipariş hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Paylaş : 

Menü